Затвориха ски зоната в Банско


Затвориха ски зоната в Банско
Снимка: banskoski.com
16 Март 2020, Понеделник


„Това трябваше да стане по-рано", коментират банскалии

Автор: Десант

Заради разпространението на вируса COVID-19 и по препоръка на Кризисния щаб на община Банско ръководството на „Юлен” АД взе решение да преустанови работата на Ски център „Банско”. Така ски зоната в курорта вече е затворена за туристи.

„Молим всички да спазват стриктно указанията на властите във връзка с обявеното извънредно положение! Вярваме, че ще преминем този труден момент и ще покажем, че сме единни в борбата срещу тази невидима заплаха, като се разделим един от друг!" - се казва в съобщението във фейсбук страницата на фирмата концесионер.

Както вече се знае, за 9-годишно дете от Великобритания в Банско бе доказано, че е заразено с коронавирус.

„Това трябваше да стане по-рано. Защото там има точно това, което не бива да се допуска – струпване на много хора на едно място. Първо се редят на опашката пред лифта, след това по стълбите се събират по 200-300 души, после са заедно в една кабинка. В същото време тези чужденци се обслужват от жители не само на нашата община, но и на други общини, които работят в туристическия бранш тук”, коментират банскалии.

Те твърдят, че в последните дни в ски зоната туристите са намалели значително, но доскоро е имало доста гости от десетки държави.

„Опасността за нас е много по-голяма, тъй като има толкова много чужденци. Доста са и тези, които имат имоти тук, в апартаментните комплекси няма как да проследиш кой влиза, кой излиза. Всеки собственик на жилище в тях може да си покани който пожелае. Там е много трудно да се осигури контрол”, твърдят местните жители.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки