Ето кои градове първи отмениха синята зона като мярка срещу разпространението на коронавируса


Ето кои градове първи отмениха синята зона като мярка срещу разпространението на коронавируса
16 Март 2020, Понеделник


Заповедта на кмета на Бургас Димитър Николов влиза в сила от 17 март

Автор: Силвия Горанова

Първият град, който въведе безплатно паркиране в общинските паркинги и в синята зона, е Плевен. Заповедта на кмета Георг Спартански е от 13 март и е във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с COVID-19 у нас.

Докато траят рестрикционните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, синя зона няма да има и в Бургас. Заповедта на кмета Димитър Николов влиза в сила от 17 март, заяви самият той след днешното заседание на общинския оперативен щаб за борба срещу разпространяването на опасния вирус.

Варна също реши да отвори синята зона. По почина на Бургас, кметът Иван Портних е въвел драконовски мерки за дезинфекция на градския транспорт. Санкциите за евентуално неизпълнение към превозвачите стигат до отнемане на лиценза.

В Пловдив временно служителите на „Паркиране и репатриране“ няма да обслужват синята зона с билети. Услугата ще се заплаща с машините за паркинг и с есемес, съобщиха от общината. Синята зона засега не се закрива, тъй като в града няма зелена зона, която да поеме натиска за паркиране в центъра. Освен това градът разполага с най-голямата у нас пешеходна зона, която стига до периферните квартали.

От 17 март и Столичната община временно спира плащането за паркиране в синя и зелена зона. Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени, без да е необходимо отиване до пункт на Центъра за градска мобилност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки