Агенцията по заетостта въвежда допълнителни мерки за сигурност в бюрата по труда


Агенцията по заетостта въвежда допълнителни мерки за сигурност в бюрата по труда
16 Март 2020, Понеделник


Решението е във връзка с обявеното извънредно положение от Народното събрание и препоръките за ограничаване на епидемичната обстановка в страната, набелязани от Националния оперативен щаб

Автор: Десант

Планираните до края на март срещи на регистрираните в бюрата по труда търсещи работа граждани с трудовия им посредник се отлагат за април. Агенцията по заетостта препоръчва на клиентите си предварително да осъществят контакт по телефон или електронна поща със съответната дирекция.

Безработните лица могат да ползват и модул „Личностен профил на търсещото работа лице”, за което е необходимо да получат данни за достъп от трудовия посредник. Мерките са във връзка обявеното извънредно положение в страната и препоръките за ограничаване на епидемичната обстановка.

При присъствени срещи в бюрата по труда ще се спазват инструкциите на Министреството на здравеопазването и Световната здравна организация за предпазване от зараза на участниците!

Клиентите на бюрата по труда, които са се завърнали от чужбина, следва да спазват 14-дневния карантинен период от тяхното пристигане и едва след това да посещават бюрата по труда.

При регистрация на търсещите работа лица на място в бюрото по труда, клиенският поток ще се организира пред входната врата на разстояние 1-1,5 метра и спазване на аналогична дистанция между чакащите.

Служителите на агенцията съветват клиентите си да спазват дисциплина и по възможност да разчитат на информация по електронен път.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки