На язовир Жребчево спасиха огромно количество уловени от бракониери трофейни риби


На язовир Жребчево спасиха огромно количество уловени от бракониери трофейни риби
12 Март 2020, Четвъртък


Сред тях е един 50-килограмов сом 

Автор: Десант

На язовир Жребчево спасиха огромно количество уловени от бракониери трофейни екземпляри - толстолоби от 15 до 50 кг, сом около 50 кг и шарани по над 10 кг.

Почти денонощни са проверките на водоема през последните 20 дни. При акция, продължила над 24 часа, с помощта на термокамера, на място са заловени четирима нарушители в момент на изваждане на мрежите си от местност Паметника. Те са заловени с над 180 кг риба, основно шаран.

Конфискувани са лодка и мрежи около 200 метра. Получено е и съдействие от МВР Гурково, а рибата веднага е изчистена и върната обратно във водата.Спасени са над 40 шарана. Съставени са актове, а при повторно залавяне на същите нарушители, шанса да получат ефективни присъди е огромен.

На 11 март, след получен сигнал от любители риболовци, от водите на язовир Жребчево, отново пред местност Паметника е извадена хрилна мрежа с огромно количество риба (около 400 кг), и то само трофейни екземпляри - 13 толстолоба с общо тегло 300 кг; 4 шарана, тежащи общо 35 кила и един 50-килограмов сом. Те са върнати във водата. Само една 8-килограмова бяла риба не е споделила съдбата им, тъй като е извадена умряла.

Няколко дни преди това, след нощно наблюдение с термокамера са забелязани 3 лица, разполагащи хрилни мрежи в местност Червената пръст. При опит да бъдат заловени, бракониерите успяват да избягат в гориста местност.

Намерена е лодката, която е нарязана и конфискувана. От водата са извадени около 200 метра хрилни мрежи, като във водата са върнати дребни шаранчета и платики.

При нощен обход с лодка от местност Паничерево са извадени и унищожени около 400 метра хрилни мрежи.Във водата са върнати 1 брой бяла риба и около 5 кг. платика.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки