Кметът на Болград подписа Меморандум за сътрудничество с Тракия икономическа зона


Кметът на Болград подписа Меморандум за сътрудничество с Тракия икономическа зона
Снимки: Тракия икономическа зона
12 Март 2020, Четвъртък


„Ще говорим с преработватели да направят фабриките при вас, вместо да се мъчим да докараме вашата суровина тук", увери гостите шефът на ТИЗ инж. Пламен Панчев

Автор: Десант

Кметът на украинския град Болград Сергей Димитриев посписа със създателя на Тракия икономическа зона (ТИЗ) и председател на едноименния клъстер Меморандум за сътрудничество. Документът за насърчаване на практическото партньорство стана факт по време на среща в Община Пловдив на заместник-кметовете Стефан Стоянов и Пламен Панов с делегация от неофициалната столица на бесарабските българи и екип на ТИЗ.

При посещението си в България представителите от градския съвет и малкия бизнес на Болград се запознаха по-подробно с развитието на Тракия икономическа зона и с реалните възможности за икономическо сътрудничество.

„Ще говорим с преработватели да направят фабриките при вас, вместо да се мъчим да докараме вашата суровина тук", увери гостите инж. Пламен Панчев. Той заведе болградската делегация в завода за преработка на домати и чушки в концентрат на фирма „Балкан Агрикалчарал”.



„Имаме нужда от професионалисти като вас, за да ни дадете насока и да прецените реално нашите възможности, бъдете наши наставници", емоционално се обърна към инж. Панчев на прекрасен български език Жанна Суслина, главен специалист по инвестиционни въпроси към Болградския градски съвет, която дълги години е била директор на известната Болградска гимназия „Георги Сава Раковски“, където са учили знаменити български държавници и общественици. 

Преди да отпътуват от България Сергей Димитриев и водената от него делегация се срещнаха и с кмета на Бургас Димитър Николов. Черноморската община също е партньор на Тракия икономическа зона.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки