Пращат военнослужещи от Националната гвардия на САЩ на борба с коронавируса


Пращат военнослужещи от Националната гвардия на САЩ на борба с коронавируса
Снимката е илюстративна
11 Март 2020, Сряда


Те ще почистват училищата и ще доставят храна на хората, намиращи се под карантина

Автор: Десант

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо обяви създаването на зона на заразяване с коронавирусна инфекция в радиус от една миля  (1,6 км) в град Ню Рошел, намиращ се северно от мегаполиса. По думите му, там най-вероятно е най-голямото в САЩ огнище на заразата, съобщава Би Би Си. 

В помощ на местните жители ще бъдат изпратени военнослужещи от американската Национална гвардия, които ще изпълняват граждански функции. В частност, те ще почистват училищата и ще доставят храна на хората, намиращи се под карантина. 

Към момента в щата Ню Йорк са регистрирани 173 случая на коронавирус и това е най-високият показател в страната. От тях 108 са установени в оикръг Уинчестър, в който се намира Ню Рошел. 

Според съобщения на местните медии, център на разпространението на инфекцията в града се явява местната синагога. Твърди се, че първият жител с прояви на заразяване е мъж, който я посещавал. Сега под карантина са поставени около 1000 посетители на този храм.

Общо в САЩ към момента са регистрирани 1010 случая на коронавирус. Умрели са 28 човека - 23-ма в щата Вашингтон, двама в Калиформия и по един във Флорида и Ню Джърси. 

Междувременно, американският президент Доналд Тръмп заяви, че трябва да си направи изследване за коронавирус след посещението на конференция, на която един от участниците се оказа заразен с Ковид 19. 

Пет републикаци, след които и сенатор Тез Круз, доброволно се поставиха под карантина след форума, тъй като се оказа, че са се здрависвали с болния мъж. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки