Договорихме с Уганда износ на пшеница за посев и ветеринарни лекарства


Договорихме с Уганда износ на пшеница за посев и ветеринарни лекарства
Снимки: Пресцентър на НФСБ
11 Март 2020, Сряда


Посещението в централноафриканската страна на заместник-председателя на българския парламент Валери Симеонов беше широко отразено от местната преса

Автор: Десант

Икономическите взаимоотношения и възможностите пред българския бизнес в Уганда – един от перспективните райони за развитие в Централна Африка, обсъди на поредица от срещи с висшите държавници на Уганда зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. Той е в африканската държава по покана на организаторите на най-големия икономически форум, който се провежда в региона – „Уганда-Европейски съюз”.

Заместник-председателят на българския парламент се срещна и разговаря за перспективите в двустранните икономически отношения с президента на Република Уганда Йовери Мусевени. Срещата беше определена като изключително ползотворна и изпълнена с конкретика с оглед на възможностите пред бизнеса в България и нуждите на пазара в региона.

По препоръка на президента на Уганда Йовери Мусевени, Валери Симеонов проведе и среща ръководството на земеделското министерство на Уганда. Договорен е бил износ на пшеница за посев и на ветеринарни лекарства. Също така са обсъдени и възможностите за обучение на студенти от Уганда в български аграрни и технически университети.

Разговорите по време на икономическия форум и последвалите срещи на Валери Симеонов с висшите държавници на Уганда бяха широко отразени от местната преса.



Почетният консул на Република Уганда у нас Ивайло Йотов ще предостави безвъзмездно на африканската държава самолет за борба със скакалците, които по думите на агроексперти са сред най-сериозните вредители на земеделската продукция в Уганда, стана ясно още по време на разговорите в столицата Кампала.

По време на двустранните разговори е било договорено и посещение на министъра на земеделието на Уганда и неговия екип у нас, с оглед на сключването на конкретно споразумение за сътрудничество между двете държави.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки