Добра новина! Въпреки епидемията, ски пистите в зимните ни курорти работят


Добра новина! Въпреки епидемията, ски пистите в зимните ни курорти работят
10 Март 2020, Вторник


Белият сезон продължава - там всичко става под открито небе

Автор: Десант

Ски зона Банско ще остане отворена и няма да преустановява работата си заради коронавируса. Засега концесионерът няма никакви препоръки от здравните органи в тази посока, а предсрочно спиране на сезона не е коментирано. 

„За момента нямаме наложени ограничения. Все пак практикуваме на открито, а мерките са насочени към състезания на закрито. Действително паниката е голяма, но ние не се поддаваме на това. Ако решим да предприемем някакви мерки в тази посока, ще го обявим, но на този етап нямаме намерение да затваряме ски центъра“, заявява пред местните медии Иван Обрейков.

Ски зоната в Пампорово също продължава да функционира. Единствено  Мечи чал затвори на 9 март, но не заради коронавируса, а поради неблагоприятни метеорологични условия. 

В Боровец пистите дори работят и през нощта. Скиорите могат да практикуват любимия си зимен спорт и след залез слънце, по време на нощното каране. До 16 март пистите за нощно каране в Боровец ще бъдат отворени всяка вечер от 18 до 22 ч.



След 16 март, осветените писти в ски-център „Ситняково“ ще работят само в четвъртък, петък и събота със стандартното работно време от 18 до 22 ч., съобщават от курорта. 

Цените на картите и билетите за всички съоръжения там са намалени.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки