Културните институции в коронавирусна блокада


Културните институции в коронавирусна блокада
Снимката е илюстративна
09 Март 2020, Понеделник


Вижте какво се забранява в тях

Автор: Десант

В музеите, художествените галерии и изложбените зали на територията на всички области в страната се преустановява до второ нареждане организирането на културни мероприятия, като: откриване на изложби, представяне на филми и книги, провеждане на образователни програми, семинари и конференции, провеждане на концерти, чествания и други събития, които предполагат събирането на групи хора в ограничени пространства.

Забранява се провеждането на беседи за групи, както и на всякакви мероприятия с участието на деца и ученици. В обекти с ограничена площ се редуцира достъпът на посетители, като се спазва безопасно разстояние между посетителите, както и указанията на Министерство на здравеопазването.

Преустановяват се и всички културни мероприятия, предвидени за провеждане в обществените библиотеки и читалищата, предполагащи събиране на хора. Отправена е и препоръка за затваряне на читалните зали в библиотеките, а обслужването в заемните служби да се извършва при осигурено достатъчно разстояние между гражданите.

Министерство на културата уведомява зрителите, че могат да презаверят за следващи представления или да върнат закупените от тях билети за отложените спектакли и концерти и благодари на всички институти, които вече информираха своята публика за предприетите от тях действия до изпълнението на указанията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки