35 години от кървавия атентат край гара Буново


35 години от кървавия атентат край гара Буново
Снимки: Архив и Пресцентър на НФСБ
09 Март 2020, Понеделник


Патриотите от НФСБ и телевизия СКАТ се поклониха пред паметта на невинните жертви


На 9 март 1985 г. е  извършен един от най-кървавите атентати в нашата история, дело на протурски терористи - взриряването на вагона за майки с деца във влака Бургас-София край гара Буново. При взрива загиват 7 души, сред които има деца. Други 9 са тежко ранени, а десетки са осакатени за цял живот. 

В днешния ден, когато се навършват 35 години от този пъклен терористичен акт, патриотите от НФСБ и ТВ СКАТ отдадоха своята почит към невинните жертви на протурския тероризъм, поднасяйки венци и цветя пред паметника, издигнат край гара Буново по инициатива и със средства на ТВ СКАТ и лидера на НФСБ Валери Симеонов, дело на скулптора Александър Хайтов.

"За поредна година истинските патриоти се събираме тук, за да отдадем почит на невинните жертви на протурския тероризъм. Тероризмът няма красиво лице. Нещо повече - терористичният акт, насочен към най-беззащитните - към майките с деца, към самите деца, към възрастните хора, е едно от най-зловещите проявления на антихуманното отношение, едно от най-зловещите проявления на протурския туризъм в България“, заяви зам.-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на НФСБ Борис Ячев по време на поклонението пред паметника на гара Буново днес.„19 терористични актове преживява Българската държава от 1983 до 1987 година - 86 ранени, 11 жертви. Днес, когато цяла Европа е разтърсена от процеси,  които застрашават сигурността на държавите в Европейски съюз, включително и на българската държава, като част от ЕС, ние отново подсещаме за всички онези заплахи, които рушат суверенитета, които застрашават сигурността, здравето и живота на българските граждани“, каза още Борис Ячев.

Той изказа удовлетворение от факта, че благодарение на усилията на "Обединени патриоти" - на НФСБ, на ВМРО, на хората,  които са в законодателната и  изпълнителната власт, днес България и българите трябва да се чувстват в максимална степен по-спокойни и по-защитени. „Защото всичко онова, което успяхме да създадем - а именно оградата на границата с Турция, ни осигурява  спокойствие. Това обаче не бива да ни успива. Присъствието ни днес тук показва, че сигурността на България е в нашите ръце. Поклон пред паметта на невинните жертви“, каза Борис Ячев.  Венци и цветя бяха поднесени от името на ПП НФСБ, ТВ СКАТ, ВМРО, Община Мирково и всички присъстващи граждани.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки