Какво изхвърлят фекалките на фирма за химически тоалетни до пътя Бургас – Созопол?


Какво изхвърлят фекалките на фирма за химически тоалетни до пътя Бургас – Созопол?
09 Март 2020, Понеделник


Предстои на място да бъде извършена проверка по наш сигнал от РИОСВ-Бургас

Автор: Десант

Една честа гледка на депото за строителни отпадъци на изхода на Бургас по посока Южното Черноморие предизвика силен обществен интерес в морския град. Наши читатели ни сигнализират, че фекалки на фирмата за химически тоалетни „Екотой“ редовно изпразват съдържанието си на метри от шосето.



На 5 март наш екип лично засече камион за пренасяне на фекални отпадъци на фирма „Екотой“ да изхвърля съдържанието от резервоара си на въпросното сметище. Спазвайки журналистическата етика, потърсихме коментар от ръководството на фирмата на място в базата на дружеството.

Поискахме да разберем какво точно се излива до шосето и кой е дал разрешение за това. 



Открихме шофьора на фекалката, но вместо да разговаря с нас, той повика подкрепление от други свои колеги. Екипът ни беше „помолен“ да се разкара от „частната собственост“.

Опитахме се да проведем разговор и с двама млади мъже, дошли малко по-късно, които се представиха за „високопоставени лица“ във фирмата. Въпреки ранга, който твърдяха, че имат, те категорично отказаха да се възползват от правото си да коментират случая.

Заканиха се, че първо ще изкачат да публикуваме материала, след което щели да реагират „подобаващо“. В неофициален разговор обаче споделиха любопитни подробности - че имали договор с фирма на известния в Бургас бизнесмен Димитър Караненов за източване на „бетоново мляко“ от рисков строеж край морето, в района на пристанището.

Малко повече конкретика по темата получихме от пресцентъра на община Бургас. Оттам ни изпратиха писмено становище, в което се казва, че въпросният камион, който ние сме заснели, е возил остатъчен бетон, примесен с вода, от строителен обект, за което имал разрешение.

Предстои на място да бъде извършена проверка по наш сигнал и от РИОСВ-Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки