Навършват се 35 години от кървавия атентат на жп гара Буново


Навършват се 35 години от кървавия атентат на жп гара Буново
06 Март 2020, Петък


По този повод „Национален фронт за спасение на България" организира поклонение, което ще се състои пред паметника на загиналите при терористичния акт

Автор: Десант

На 9 март се навършват 35 години от кървавия атентат на жп гара Буново във вагона за майки с деца във влака Бургас - София. Жертви на протурския тероризъм стават 12-годишният Георги Цветанов, 13-годишният Стефан Атанасов, 40-годишният Емил Георгиев, 63-годишният Николай Генков и 64-годишната Райна Бозукова. Сред загиналите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души и сред тях също има 2 деца.

По повод годишнината партия Национален фронт за спасение на България организира поклонение, което ще се състои на 9 март от 11.00 часа на жп гара Буново пред паметника на загиналите при терористичния акт.

На събитието ще присъстват зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов, народни представители от патриотичната формация, както и нейни членове и симпатизанти.

От Националния фронт от години свеждат глава пред паметта на невинните жертви, като на тези възспоменателни събития рядко присъстват представители на властта и на други политически сили. 

На 11 септември 2007 г., близо до гарата, бе открит паметник на жертвите на атентата, изграден по инициатива и със средства на родолюбците и телевизия СКАТ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки