Дават отново на концесия морските плажове „Силистар“ и „Бутамята“ в община Царево


Дават отново на концесия морските плажове „Силистар“  и „Бутамята“ в община Царево
Ключови думи: силистар, плаж, концесия
04 Март 2020, Сряда


Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е по 20 години за всеки от двата плажа

Автор: Силвия Горанова

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Силистар“ и „Бутамята“, община Царево, област Бургас. Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е по 20 години за всеки от двата плажа.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Силистар“ е 6 116 лв. без ДДС, а за „Бутамята“ - 13 892,43 лева без ДДС.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и предоставяне на услуги от обществен интерес.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки