Специалистите по пиар с празник на 7 юли


Специалистите по пиар с празник на 7 юли
04 Март 2020, Сряда


Броят на работещите в сектора у нас надхвърля 20 000 човека

Автор: Десант

Министерският съвет прие предложението на министъра на културата за обявяване на 7 юли за професионален празник на специалистите по връзки с обществеността (пиар специалистите).

На тази дата през 2005 г. представители на всички асоциации, на бизнеса, на свободите специалисти, се събират и обединяват около един Етичен кодекс. Този документ се превръща в основата на обединяването на целия сектор, както и на създаването на основните правила, препоръчителни за професионалната дейност на специалисти и компании.

Проектът на решение е изготвен във връзка с постъпило предложение в Министерството на културата от представители на браншовите организации в пиар сектора: Българското дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация на пиар агенциите. Асоциацията на специалистите по комуникации в общините, Европейската асоциация на комуникационните директори, Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти.

Предложението е мотивирано с нарастването на значението на публичните комуникации през последните години, с ускорените процеси на глобализация, пренос на информация и налагането на нови методи за общуване, както и с огромното им влияние в процесите на предотвратяването и овладяването на кризи, в борбата с фалшивите новини, порочната практика за използване на тролове в предизборните кампании и много други.

Секторът на пиар специалистите у нас се развива изключително динамично. Като признак на устойчиво развитие на целия бранш е факта, че вече в 10 български университета се преподават различни форми на комуникации, а броят на работещите в сектора надхвърля 20 000 човека.

Работата на специалистите по връзки с обществеността (пиар специалистите) изисква висок професионализъм, качество и срочност, поради което с проекта на решение се постига почитане и уважение към техните усилия и резултати.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки