В памет на генерал Андрей Боцев: Формированията на Българската армия спускат националния флаг наполовина


В памет на генерал Андрей Боцев: Формированията на Българската армия спускат националния флаг наполовина
28 Февруари 2020, Петък


Ген. Боцев положи началото на дългоочакваната модернизация в Българската армия, за съжаление обаче не доживя да види края й

Автор: Десант

Поради кончината и в знак на почит към паметта на началника на отбраната генерал Андрей Боцев във всички формирования на Българската армия и въоръжените сили на Република България националният флаг ще бъде спуснат наполовина. 

Генерал Боцев ни напусна на 60-годишна възраст. Той е роден на 26 ноември 1959 г. в Гоце Делчев. С висшето офицерско звание генерал е удостоен на 18 април 2018 г.

Началник на отбраната е от 8 март 2017 г. до днес. От 2014 до 2017 г. заема длъжността Командир на Сухопътните войски.

Награждаван е с медал „За отличие в БА”; Награден знак „За вярна служба под знамената” – ІІІ степен – министър на отбраната на Република България – 1999 г.; Награден знак „За вярна служба под знамената” – ІІ степен – министър на отбраната на Република България – 2005 г.; Медал „За заслуги към БА”; Поименно лично оръжие „карабина” – министър на отбраната на Република България - 2009 г. и други.

"Въоръжените сили притежават необходимите отбранителни способности за гарантиране на суверенитета и сигурността на страната ни." Това са думи на генерал Андрей Боцев, казани на 6 февруари 2020 г. след провеждането на традиционния годишен анализ на подготовката във Въоръжените сили и войсковата служба в Българската армия за 2019 г.

Ген. Боцев положи началото на дългоочакваната модернизация в Българската армия, за съжаление обаче не доживя да види края й. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки