Карат с правителствения „Еърбъс“ наши ученици от Италия


Карат с правителствения „Еърбъс“ наши ученици от Италия
27 Февруари 2020, Четвъртък


На борда на самолета пътува доц. Димо Димов, началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА

Автор: Десант

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов 20 ученици и 4 техни преподаватели, които към момента се намират в Италия, ще бъдат транспортирани с правителствения „Еърбъс“, съгласно указанията на Националния оперативен щаб във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19.

Създадена е необходимата организация по осъществяване на полета, като е осигурен най-прекият и бърз маршрут на самолета от ДП „Ръководство на въздушното движение“.

По разписание правителственият „Еърбъс“ ще излети от София в 22:00 ч. и е с планирано кацане на летище Милано-Линате в 22:40 ч. (местно време).

На борда на самолета пътува доц. Димо Димов, началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА. Генералният консул на България в Милано Таня Димитрова е в непрекъснат контакт с преподавателите, както и с екипа в правителствения самолет.

По полетно разписание, самолетът се очаква да излети от летище  Милано-Линате в 23:30 ч. (местно време) и да кацне на летището във Варна в 02:30 ч.(българско време).


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки