Втори кораб от рискова зона с коронавирус идва в Бургас


Втори кораб от рискова зона с коронавирус идва в Бургас
26 Февруари 2020, Сряда


Новината съобщи за Десант директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров

Автор: Силвия Горанова

Кораб, който последно е бил на пристанище Венеция, е дал заявка да влезе на бургаското пристанище на 27 февруари. Все още не е ясно под какъв флаг плава, нито  какъв е екипажът му.

Самият факт обаче, че идва от силно рискова зона на разпространение на коронавирус, както и че не са минали 14 дни от неговото отплаване, колкото е инкубационният период за развитие на заболяването, държи здравните власти нащрек.

Това съобщи за Десант директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров. Пред наш екип той увери, че ще бъдат взети всички мерки за сигурност. Корабът няма да влезе в пристанището, докато не бъде проверен екипажа. Дори при най-малкото съмнение или признаци за наличие на грип сред моряците, плавателният съд ще остане на рейд.

От РЗИ напомнят, че предпазните мерки срещу разпространението на коронавирус в страната ни са разпоредени още преди месец. Има разкрити и два допълнителни гранични пункта, като единият е на летището в Сарафово, а другият е на пристанище Бургас.

Един кораб от силно рискова зона с коронавирус вече е в Бургас. 

В момента плавателния съд се намира на 34-то корабно място и носи на борда си машини и оборудване за строящ се нефтозавод в Азербайджан. Здравните власти у нас са преценили, че няма нужда екипажът на кораба да бъде поставен под карантина.

Темата "коронавирус" стана особено актуална в морския град и заради двамата пациенти, които от вчера са поставени под карантина в Инфекциозното отделение на МБАЛ Бургас. Резултатите от пробите им, дали става дума за коронавирус, ще станат ясни най-рано в четвъртък.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки