Турски самолет с пътници с коронавирус кацна извънредно в Анкара


Турски самолет с пътници с коронавирус кацна извънредно в Анкара
25 Февруари 2020, Вторник


Вече има регистрирани случаи на зараза в Австрия и Хърватия. Ватикана забрани публичните мероприятия.

Автор: Десант

Самолет на турската авиокомпания „Търкиш еърлайнс" (Turkish Airlines), извършващ полет от Техеран до Истанбул, кацна извънредно в Анкара заради подозрения за заразяване с коронавирус на един от пасажерите, предаде телевизионният канал NTV.

Към момента в Иран са потвърдени над 60 случая на заболяването, като 12 от тях са завършили с летален изход. В последните минути стана ясно, че с коронавирус е диагностициран и иранския заместник-министър на здравеопазването Ираджа Хариричи.

По данни на NTV, турският самолет е кацнал в 10,45 ч. местно време, където е бил посрещнат от екип на спешната помощ. Всички 142 пътника са прегледани от лекарите. По данни на руското издание „Правда", 12 души са почувствали рязко повишение на температурата си. На борда на лайнера е въведена карантина. 



По-рано турските власти затвориха границата си с Иран. Съгласно инструкция на генералната дирекция на гражданската авиация на Турция, понастоящем на авиокомпаниите от югоизточната ни съседка се разрешава да превозват от иранската страна само турски граждани. 

Съобщения за нови заболели се появяват почти всеки час от най-различни страни по света. Първи случаи на коронавирус са регистрирани вече и в Австрия - двама души в Инсбрук, и Хърватия - един човек от Загреб. 

В Италия, където е най-голямото огнище на заразата на Стария континент (само за два дни страната се нареди на трето място в света по брой на заразените), с всички сили се опитват да ограничат разпространението на болестта. Затварят се училища, библиотеки, галерии, театри. Туристи отменят посещенията си - само във Венеция резервациите са спаднали с 40%. Забрана за публични мероприятия въведоха даже във Ватикана. 

На Ботуша цените на медицинските маски поскъпнаха с космически темпове - с над 1700%, и могат вече да се купят само онлайн. 

Междувременно стана известен един любопитен детайл - според данни от официален доклад, изготвен от китайския Център по контрол и предотвратяване на заболяванията, най-често жертви на коронавируса стават мъжете. Коефициента на смъртност при силния пол е 2,8% срещу 1,7% при жените.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки