Чужденци пренасят през наша територия контрабандни лекарства от Турция


Чужденци пренасят през наша територия контрабандни лекарства от Турция
25 Февруари 2020, Вторник


След задържаните количества са и стимуланти за полова мощ

Автор: Десант

510 опаковки контрабандни лекарствени средства и продукти за полова мощ задържаха митнически служители на Митнически пункт Лесово, при две отделни проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили, съобщават от Агенция „Митници".

На 23 февруари, около 16,20 часа, митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) селектират на МП Лесово за щателна митническа проверка влизащ в страната от Турция лек автомобил с марка „Ауди“, управляван от румънски гражданин. След като шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране, митническите служители откриват при проверката, между лични вещи в автомобила, 360 ампули лекарствен продукт с витамини за деца „Devit-3“, в единични фабрични опаковки с надписи на турски език.

Установено е, че контрабандно пренасяните ампули с лекарство са собственост на шофьора на автомобила - румънски гражданин с инициали M.G. Срещу него е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

При друга митническа проверка, също на 23 февруари, около 12,15 часа, на влизащ в страната от Турция лек автомобил с марка „Мерцедес“, управляван от шведски гражданин,  митнически служители от ГД МРР и Териториална дирекция Южна морска на МП Лесово откриват в багажника на автомобила недекларирани три кашона, съдържащи общо 150 кутии - фабрични опаковки по 240 грама билков сексуален стимулант „Magiun Afrodisiac“.

Контрабандните общо 36 кг продукт за полова мощ са иззети. Срещу шофьора на автомобила - гражданин на Република Швеция с инициали А.А., също е съставен акт за установеното нарушение на Закона за митниците.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки