В Италия – с карнавални и медицински маски


В Италия  –  с карнавални и медицински маски
Снимки: Ройтерс
24 Февруари 2020, Понеделник


Българските студенти масово се канят да се приберат у нас

Автор: Десант

Родители на български младежи, студенти в Италия в района със случаи на коронавирус, са съобщили, че ще ги приберат в България. В блокираните райони няма никакъв достъп, така че български туристи там просто няма как да попаднат, обясни прид Би Ти Ви генералният консул в Милано Таня Димитрова.

По думите й, над 15 хияди българи живеят в засегнатите райони. А спешният телефон в дипломатическата ни мисия звъни почти постоянно. В момента в Италия има и много много наши туристи. 

От българското външно министерство препоръчаха сънародниците ни да избягват районите с обявена зараза – Ломбардия, Пиамонте, Венето, и да пътуват до Ботуша само в краен случай.

Заради опасения от разпространението на опасния вирус бяха отменени последните дни на прославения Венециански карнавал. В неделя от легендарната „Ла Скала" обявиха, че като предпазна мялка затварят вратите на театъра.

В същия ден новата колекция на Джорджо Армани бе представена в Милано... без публика. Ценителите на модата можеха да я видят само онлайн. 


Самият Джорджо Армани също нахлузи маска на лицето си

Отложени бяха и мачове от висшата италианска футболна лига. 

Пред Би Ти Ви българката Антония Карова, която живее със семейството си във Флоренция, съобщи, че в италианската страна се усеща известна паника, особено при децата. По бензиностанциите е напрегнато - хората са с шалове, с маски, улиците са празни. По аптеките маски няма. Точно до Флоренция има голям град с китайски жители и напрежението расте, защото мерки реално няма и никой не спира жителите на Китай да пристигат тук, коментира нашата сънародничка.

Тя каза също, че много родители не пускат децата си на училище, а повечето хора работят от къщи.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки