Ето кои са тазгодишните Баш майстори на Строителния техникум в Бургас (СНИМКИ)


Ето кои са тазгодишните Баш майстори на Строителния техникум в Бургас (СНИМКИ)
21 Февруари 2020, Петък


Приемът в училището да се увеличи, призоваха от Камарата на строителите

Автор: Десант

Строителният е стратегическо училище за нашия бранш. Приемът тук трябва да се увеличи, защото имаме изключително сериозна нужда от кадри. Това заяви председателят на Камарата на строителите в Бургас инж. Стефан Димитров по време на традиционното състезание по професии, което се провежда в ПГСАГ „Кольо Фичето“ всяка година. Камарата на строителите е партньор на състезанието, провеждано под егидата на Министерството на образованието и Община Бургас.

Всяка година се увеличават фирмите, желаещи да подкрепят дейността на училището и да осигурят стажове и стипендии за учениците, което е доказателство за думите на инж. Димитров – кадрите в строителството са изключително важни и в последните години не достигат.

11 Баш майстори излъчи оспорваната надпревара днес. Категориите вече са 6, като тази година за първи път е включена и геодезията.

В категорията „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ победител е Илина Недева от 11 б. Първенец в „Облицовки“ е Хюсеин Хасан от 11а. Той печели титлата за втора поредна година, а миналата година стана и национален първенец.

Отборът на Егор Гордиенко и Любомир Балев от 11а е победител в категорията „Сухо строителство“. Димо Куцаров и Деян Василев от 11а са първи в „Зидарии“. Отличените геодезисти с най-точни изчисления са Николай Ангелов, Дилян Христов и Айтен Толуп от 12г. Отборът на Артур Атоян, Стоян Стоянов и Иванина Загорчева стана първи в категорията „Озеленяване и цветарство“

Всички победители получиха награди от училището, от Камарата на строителите, от Камарата на инженерите по геодезия, от компаниите G.P. Group,  „Артстрой“, „Лео – Бетонови изделия“, Wienerberger, Бутик за цветя „Диана“. Състезанието бе подпомогнато също от Henkel, Knauf, Марисан, Трансгео.

За да не забравят, че са Баш майстори, председателят на Камарата на строителите-ветерани и почетен гражданин на Бургас инж. Дамян Камбуров им връчи по една ролетка и фазомер. „Да мерите точно и да се пазите от тока“, пожела им той.

Всички отличени ученици ще представят гимназията на регионалния кръг на състезанията по професии, който ще се проведе в Хасково.












В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки