Ще искаме допълнително финансиране от ЕС за Северозападна България


Ще искаме допълнително финансиране от ЕС за Северозападна България
Снимка: Пресцентър на МС
21 Февруари 2020, Петък


За това ще настоява министър-председателят Бойко Борисов по време на преговорите за новия бюджет на Евросъюза

Автор: Десант

За допълнително финансиране за райони като Северозападна България, които са по-слабо развити и в които същевременно има обезлюдяване, ще настоява министър-председателят Бойко Борисов по време на преговорите за новия бюджет на ЕС.

Пред журналисти в Брюксел той посочи основните приоритети, които страната ни защитава при формирането на Многогодишната финансова рамка за периода 2021 – 2027 г.: „Кохезионна, селскостопанска политика, правилото n+3, емисиите, когато се търгуват, да остават в бюджета на държавата, а да не се прехвърлят към ЕС“, поясни премиерът.

„Очаквам да продължим преговорите, защото не е само за парите, всички искат повече, но и все повече приоритети си поставяме, освен старите, и нови – и за иновациите, и за киберсигурността, и общата европейска отбрана, и за Фронтекс. Не съм оптимист, че днес ще се разберем“, коментира още министър-председателят.

Той отбеляза, че пред държавните и правителствени ръководители ще постави акцент и върху  политиките, които най-много притесняват хората като миграцията и защитата на външните граници.

Относно еврозоната пред медиите Бойко Борисов подчерта необходимостта от национален консенсус, за да се убедят и хората, и опозицията, и институциите, че еврото е втората валута в света и че това означава Европа на първа скорост.

„Ако не искаме  да сме втора скорост, трябва да вървим в тази посока“, категоричен беше българският министър-председател и напомни, че няма държава, която да е приела еврото и да е станала по-зле или да се е върнала обратно.

„И България, и Хърватия ще бъдат разглеждани, не заедно, юли месец. До тогава имаме време да чуем всички“, заяви още Борисов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки