32-годишен българин от Мездра е сред загиналите при стрелбата в Ханау


32-годишен българин от Мездра е сред загиналите при стрелбата в Ханау
20 Февруари 2020, Четвъртък


Жертвите на крайнодесния радикалист са общо 9


32-годишният Калоян Велков от Мездра е загиналият българин при стрелбата снощи в германския град Ханау. За това потвърди пред БНТ съпругата му Хариета Велкова.

Информацията е и официално потвърдена от „Кризисния център“ на германското външно министерство пред българското посолство в Берлин.

Калоян Велков е бил в бара за наргиле в центъра на Ханау, където крайнодесен екстремист откри стрелба. Съпругата му научила, че той е сред жертвите на стрелеца от братовчедка, която живее в Германия.

Велков е роден в Люти дол, но живее в Мездра. Той е заминал преди няколко години в Германия да работи. У нас е бил шофьор на ТИР. Мездренчани го знаят като изключително добър и работлив.

По разпореждане на министър Захариева генералният консул на България във Франкфурт на Майн Антоанета Байчева е установила контакт с близките на сънародника ни като е предложила помощ от страна на Министерството на външните работи и оказва пълно съдействие по случая.

Припомняме, че в сряда вечерта нападател открил стрелба в бар за наргиле в центъра на Ханау. Той избягал с колата си и повторил нападението в друго подобно заведение на 3 км от центъра. Жертвите на стрелеца са общо 9. Пет от тях са от турски произход (според някои медии са били кюрди).

По-късно 43-годишният стрелец Тобиас Р. беше открит мъртъв в дома си, заедно с тялото на неговата майка. Той е оставил писмо, в което изразява крайнодесни идеи, съобщава германската преса. Както стана ясно, той имал разрешение за притежаване на ловно оръжие.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки