Екоинспектори влизат в Шекер махала заради горенето на гуми


Екоинспектори влизат в Шекер махала заради горенето на гуми
Снимката е илюстративна
20 Февруари 2020, Четвъртък


Сигналите за задимяване и неприятни миризми зачестяват

Автор: Десант

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) е планирала серия проверки срещу нерегламентирано горене на гуми и различни отпадъци в Шекер махала в район „Северен“. Те ще се осъществяват съвместно с представители на III-то РУ на ОД на МВР – Пловдив и Пловдивския общински инспекторат.

Инспекциите ще се извършват внезапно за нарушителите по предварителен и вече уточнен между трите институции график, включително и през почивни дни. При констатиране на нерегламентирани дейности ще се предприемат административно-наказателни мерки съгласно разпоредбите на Закона за управление на отпадъците и налагани съответните глоби.

Предвидената санкция при подобни нарушения за физически лица е от 2000 до 5000 лв., припомнят от пловдивската екоинспекция.

Акцията е планирана конкретно за Шекер махала, тъй като регулярно в екоинспекцията и общинския инспекторат постъпват сигнали на граждани за нерегламентирано горене на гуми в района на  КАТ – Пловдив, включително за задимяване и неприятни миризми вследствие на това.

Проверките са част от мерките на РИОСВ – Пловдив и Община Пловдив за подобряване качеството на атмосферния въздух.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки