Младият шампион Едмонд Назарян получи отличие и в Бургас


Младият шампион Едмонд Назарян получи отличие и в Бургас
20 Февруари 2020, Четвъртък


Златното момче на българската борба бе поканен да създаде свой мастер клас в морския град

Автор: Десант

Златното момче на българската борба Едмонд Назарян, който спечели златен медал в категория до 55 килограма на Европейското първенство в Рим, получи отличие и в Бургас, на чийто клуб по борба е състезател. 

Церемонията се проведе в сградата на Община Бургас в присъствието на бургаския кмет, неговата завестничка Диана Саватева, треньорът на Едмонд - Николай Дачев, бургаски състезатели и ветерани по борба, общински съветници.

„Когато решихме да привлечем Едмонд да тренира в клуб по борба "Бургас", коментирахме с неговия треньор Николай Дачев, че тепърва за това момче ще се говори в България и в света. Дълги години в Бургас са се създавали добри борци, печелили са титли и са носили слава на нашия град. Убеден съм, че тепърва ще има едно сериозно възраждане в този изключително мъжки и обичан в нашия регион спорт и ще се гордеем с още по-големи успехи", заяви бургаският кмет Димитър Николов.

Той покани младия шампион да създаде мастер клас, в който всички талантливи борци от цялата Бургаска област да развиват своите качества.

В знак на благодарност Община Бургас предостави финансова подкрепа на Едмонд Назарян в размер на 12 000 лева, която ще му позволи да води своята подготовка пълноценно. Европейският шампион получи и специална карта, която му дава право на достъп до всички спортни обекти на територията на общината.

Треньорът Николай Дачев, подчерта, че Едмонд е първият европейски шампион на Бургас в класическата борба при мъжете.

Специален поздрав към Едмонд отправи друго голямо име в българската борба - Дончо Жеков, който му пожела още много успехи и да не получава контузии.

Междувременно стана ясно, че Българската федерация по борба има интерес Бургас да е домакин на Европейско първенство по свободна и класическа борба през тази година. Интересът към морския град е провокиран от добрата инфраструктура, традициите в спорта и добрите партньорски отношения между Община Бургас и БФБ.


В категории: Спортен дух , Спортни новини , Личности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки