,,Музика от крайните квартали” разкрива историята на създаването на българската хип хоп култура


,,Музика от крайните квартали” разкрива историята на създаването на българската хип хоп култура
18 Февруари 2020, Вторник


Първият пълнометражен филм по темата излиза на голям екран и ще ни върне още в годините на зараждането на тази субкултура в края на 80-те години на миналия век

Автор: Десант

Лента със заглавие ,,Музика от крайните квартали” е първият по рода си пълнометражен филм, който разкрива историята на създаването на българската хип хоп култура и сцена. Тя излиза на голям екран и ще ни върне още в годините на зараждането на тази субкултура в края на 80-те години на миналия век, като ще проследи развитието й чак до Първата и Втората хип хоп вълна.

Продуцентите на филма разкриват, че в него участват над 50 български звезди, заснети на над 100 различни локации. Кадрите са реализирани, както в градове като София, Пловдив, Варна и Бургас, така и в Чикаго, Ню Йорк и Лондон.

Освен с рап артисти създателите на филма ще ни срещнат също с продуценти, журналисти и собственици на медии, подкрепяли тази сцена през годините. Така зрителите ще могат да проследят не само създаването, но и развитието на тази култура чрез неразказани  истории и неизлъчвани до момента кадри.

Проектът е съфинансиран чрез Столична програма „Култура“ и Културния фонд на „Музикаутор", чиято цел е да благоприятства развитието и популяризирането на българското културно творчество и наследство. Той ще бъде подкрепен и от БНТ, Българска хип хоп асоциация и други.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки