Чакаме Обединените арабски емирства да екстрадират Васил Божков


Чакаме Обединените арабски емирства да екстрадират Васил Божков
17 Февруари 2020, Понеделник


Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери, каза в Чирпан главният прокурор Иван Гешев

Автор: Десант

Искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията на Васил Божков е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНТ в Чирпан, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

"Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ. Оттам нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви", каза главният прокурор.

Иван Гешев коментира, че акцията в Чирпан не е инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност. Той изрази увереност, че до края на годината българските граждани ще видят резултата от тази дейност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки