Кметът на Каварна реши да кърпи дупките в общинския бюджет с пари от... журналисти


Кметът на Каварна реши да кърпи дупките в общинския бюджет с пари от... журналисти
14 Февруари 2020, Петък


Медиите да си плащат за отразяване работата на местния Общински съвет е последната „иновативна“ идея на морската община

Автор: Десант

Журналистите да си плащат, за да популяризират (ще рече, да правят реклама) работата на Общинския съвет в Каварна и да свеждат до знанието на местната общественост какви ги вършат нейните избраници в ОбС. Това гласи точка 5 от новия Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, гласуван преди дни. 

Налудничавото предложение идва от общинския съветник и бивш председател на ОбС в Каварна Красимир Кръстев. Той признава, че тази му идея датира още от 2007 г., но "кметовете досега са искали да имат добри взаимоотношения с медиите" и затова заседанията са били открити.

С новия кмет на Каварна обаче Елена Балтаджиева нещата били по-различни, коментира искрено Кръстев пред БНР.

Факт е, че решението да се искат пари от журналистите, присъстващи в залата на ОбС, е минало с мълчаливото съгласие на г-жа Балтаджиева.

Председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов от своя страна споделя, че принципно не бил съгласен с тази точка, дори имал напредничавата идея заседанията да се излъчват по интернет, но гласувал "за".

Мотивите на местната управа са, че община Каварна се намира в тежко финансово положение, което доведе до съкращения в състава на администрацията и до орязването на бюджета за културни прояви. Явно надеждата е, че с парите от медиите ще се позакърпят дупките в общинския бюджет.

Абсурдното решение беше върнато като незаконно от областния управител на Добрич Красимир Кирилов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки