Съдът отказа да пусне един от убийците от Шивачево под домашен арест


Съдът отказа да пусне един от убийците от Шивачево под домашен арест
Снимката е илюстративна
13 Февруари 2020, Четвъртък




Автор: Десант

Непълнолетният Богомил Д., един от тримата задържани за убийството на 39-годишен мъж, извършено в края на миналата година в циганската махала на гр. Шивачево, община Твърдица, поиска от Апелативния съд в Бургас да измени мярката му за неотклонение. Ученикът обжалва пред въззивната инстанция определението на Окръжния съд – Сливен, с което искането му за по-лека мярка е оставено без уважение.

Богомил, заедно с други двама мъже - Георги Д. и Денчо Д., е подведен под отговорност за  умишленото убийството на Атанас Й. от град Шивачево, община Твърдица, на 28 декември м.г. Тогава след конфликт се стигна до масов бой между ромски фамилии и намеса на органите на реда.

Богомил Д., макар и непълнолетен, е можел да  разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, се казва в мотивите на могистратите. По отношение на тримата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 31 декември 2019 г., припомнят от Апелативен съд - Бургас.

Разследването е в начална фаза, задържането не е с прекомерно дълъг срок, се посочва в определението на съда. Съдиите допълват, че младата възраст на обвиняемия не може да противопостави на обществената опасност на деянието и на възможността той да се укрие и да извършил друго престъпление.

Наличните данни за начина му на живот – пътувания до Гърция, посещения на заведения, предлагащи алкохолни напитки, употреба на алкохол, въпреки непълнолетната му възраст, контактите му с агресивно заредена среда, конфликтите с членове на други родове, обосновават извода за опасност от укриване и извършване на друго престъпление.

Апелативен съд – Бургас намери жалбата на Богомил Д. за неоснователна и потвърди определението на Окръжен съд – Сливен.

Постановеният съдебен акт е окончателен.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки