Валери Симеонов: Приватизаторът Васил Божков ликвидира корабостроителния завод в Бургас


Валери Симеонов: Приватизаторът Васил Божков ликвидира корабостроителния завод в Бургас
Снимка: Флагман
12 Февруари 2020, Сряда


Смятам, че на всички ни се иска да се постигне нещо и да се изнесе истината за тези престъпни приватизации, които са извършвани в годините в угода на политически поддръжници, каза пред журналисти в парламента лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание

Автор: Десант

„Браво, поздравления, адмирации“. Така реагира лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов по повод прессъобщение от прокуратурата, според което главният прокурор Иван Гешев възложил на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес, съобщава Флагман.бг.

„Смятам, че на всички ни се иска да се постигне нещо и да се изнесе истината за тези престъпни приватизации, които са извършвани в годините в угода на политически поддръжници, политически съдружници и т.н. Чудесно, поздравления!“ - каза Валери Симеонов пред журналисти в парламента.

На журналистически призив да даде пример за престъпна приватизация, Симеонов откликна: „Приватизацията на корабостроителния завод в Бургас, приватизиран от видния приватизатор Васил Божков. Попилян заводът, хората, които работиха там, бяха уволнени, както си спомняте, изхвърлени на улицата, с неплатени заплати, с неплатени социални осигуровки, предприятието ликвидирано, нарязано и разпродадено. Ето ви един пример!“

След въпрос на „Флагман“ за приватизацията на „Булгартабак“ лидерът на НФСБ заяви: „Не съм запознат с „Булгартабак“. Вие явно сте запознати. Може да питате Пеевски по този въпрос.“

На въпрос - защо Пеевски, след като официално не е той, а офшорка (с неизвестен краен собственик – б.а.), Валери Симеонов се учуди: „Ами кой го приватизира. Не е ли той? Кой е?“

Както Десант вече съобщи, главният прокурор Иван Гешев възложил на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания, информират от държавното обвинение.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Георги Петров
17.02.2020 19:07:04
0
0
Излезе интересна информация днес след обяд.„Сръбска медия публикува преди минути писмо до българските политици от името на Васил Божков, като според сърбите Божков се е доверил на тях преди няколко седмици, защото не вярвал, че някой в България ще посмее да го публикува. Ето го и писмото без редакторска намеса:

“Казвам се Васил Божков и съм реално беглец от България, но с тези редове, които ще се появят няколко седмици след последното ми публично изявление в медиите, искам да задам няколко въпроса на така наречените политици в България и те няма да са пряко свързани с мен, а като цяло ще се опитам да получа отговори, защо едни селяндури без образование, но с власт вече 30 години управляват България правейки се на демократи. Години наред седях настрани от политиката, защото не ме вълнуваше, но когато бандити представящи се за политици са тръгнали да ме унищожават искам да знам, всичко за така нареченият преход в България и така нека си задам въпросите пък вие, ако наистина сте честни, както твърдите, ще отговорите пред цяла България на въпросите ми.
Въпрос номер 1: Бойко Борисов докато е главен секретар на МВР участвал ли е в уговорки за разчистване на конкуренцията в ъндърграунда на България в полза на една групировка с три букви? Искам да подчертая, че аз лично знам отговора на този въпрос и мога даже да представя доказателства за това, че е било така. Въпрос номер 2: В първият си мандат като министър председател Бойко Борисов беше ли предоставил кабинет на Румен Николов Пашата в министерски съвет и реално заради него ли се арестуваха всички така наречени силови босове в България, които после се откупиха с огромни суми в полза на двама човека? Естествено и че за това имам доказателства, но искам да чуя отговорите.
Въпрос номер 3: Вярно ли е че Валери Симеонов само от строежа на българската ограда по границата с Турция е получил 4 милиона лева комисионни?
Въпрос номер 4: Покровител ли е Валери Симеонов на канали за трафик на бежанци през България?
Въпрос номер 5: Иван Гешев дали някога като прокурор е осъдил някой? Защото имам информация, че всичките му дела срещу определени хора са завършвали със споразумения, но не само в съда? Има и на още едно място споразумение и други неща.
Въпрос номер 6: Иван Гешев как точно е завършил школата в Симеоново на МВР, много ми е интересно да знам за втората му година учене и какво точно се е случило тогава?
Засега мисля, че тези шест въпроса са достатъчни, за да разбера дали срещу мен седят честни и достойни хора или едни бандити облечени във власт. И не забравяйте господа политици, че Васил Божков никога не е бил жертва, винаги е бил ловец..“
1
Емилия Петрова
17.02.2020 12:36:17
1
1
ДАЛАВЕРИ СИМЕОНОВ СЕ ОКАЗА ПОРЕДНА КРАДЛИВА МУТРА, МАСКИРАНА КАТО ''ПАТРИОТ - ТЕЛЕВИЗИЯТА МУ, СЪЩО....! НЕЧИСТОПЛЪТЕН ИДИОТ....! ЖАЛКО Е ЧЕ МУ ДАДОХМЕ ДОВЕРИЕТО СИ. НО, ТОЙ ОСТАВА В МИНАЛОТО КАТО..........ПРЕДАТЕЛ....!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки