От 2 до 3 март пътят от връх Шипка до Габрово ще е затворен


От 2 до 3 март пътят от връх Шипка до Габрово ще е затворен
11 Февруари 2020, Вторник


В Казанлък се проведе работна среща, на която бе обсъдена организацията на предстоящото честване на националния ни празник

Автор: Десант

В Казанлък се проведе работна среща, на която бе обсъдена организацията на предстоящото честване на 3 март на връх Шипка. Участие взеха областният управител на Стара Загора Гергана Микова, кметът на общината Галина Стоянова, директорът на ОД МВР старши комисар Стоян Стоянов, директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, командират на 61-ва Стрямска бригада ген. Деян Дешков, Илия Златев, директор на ОПУ-Стара Загора, Негово високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан и представители на институции, ангажирани с организацията на Националния празник на връх Шипка.



Официалната част тази година ще започне в 11 ч. и ще бъде на първата площадка под Паметника на свободата. Тя ще включва заупокойна молитва в памет на загиналите воини, отслужена от Старозагорския владика, и приветствени слова. След това официалните лица ще поднесат венци и цветя пред паметника и ще сведат глави в криптата на монумента в знак на почит пред загиналите за свободата на България

От почистващите фирми съобщиха, че имат необходимата организация, за да осигурят на 3 март нормални пътни условия за преминаване на колите и автобусите до върха.

Пътят от вр. Шипка до Габрово ще бъде затворен на 2 март в 20 ч. и ще бъде отворен на 3 март в 18 ч.
На 3 март от 6 ч. сутринта до 14 ч. движението от Казанлък до вр. Шипка ще се извършва еднопосочно в посока към върха. В 14 ч. пътят ще бъде отворен в обратната посока - от върха към Казанлък.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки