Няма шанс за 42-годишния Атанас и сина му Адриан


Няма шанс за 42-годишния Атанас и сина му Адриан
10 Февруари 2020, Понеделник


Двамата ще останат завинаги в Джендема

Автор: Десант

Прекратиха окончателно издирвателната акция в Стара планина на 42-годишния Атанас и сина му Адриан от Стара Загора, които изчезнаха на 5 февруари на слизане от връх Ботев.

В продължение на 4 дни планински спасители и доброволци претърсваха района при силно влошени метеорологичи условия.

Военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово също се включиха в претърсването, техни дронове облитаха терена, но без резултат. Проверени бяха и всички постройки, в които изгубените биха могли за намерят подслон, но без резултат.

Атанас Пенчев и Адриан тръгнали от Стара Загора със семейния „Форд фокус”, който паркирали в местността „Паниците”. Времето тогава било хубаво, но двамата не се съобразили с прогнозите за влошаване. Не били екипирани добре.

От „Паниците” поели пеша нагоре към върха. Около 19,30 часа в същия ден хижарят от хижа „Рай” ги видял в тъмното, преспите и бурния вятър да продължават да вървят нагоре. Бащата и синът ходели съвсем бавно.

Към 03,00 ч. двамата достигнали връх Ботев, където малко починали и на сутринта поели надолу. Тръгнали заедно с двама други туристи, които обаче вървели по-бързо от тях и затова групата се разделила. Най-вероятно Атанас и Адриан вече били много изтощени и затова вървели съвсем бавно.

Последните сигнали от телефоните им били засечени именно от местността „Параджик” в Джендема, където спасителите до последно претърсваха. 



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки