Стара Загора е в челото на престижна класация на „Файненшъл таймс" (ОБНОВЕНА)


Стара Загора е в челото на престижна класация на „Файненшъл таймс" (ОБНОВЕНА)
Снимка: Уикипедия
10 Февруари 2020, Понеделник


В проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа Градът на липите е на 6-то място в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители

Автор: Десант

В проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на „Файненшъл таймс" за преки чуждестранни инвестиции – Стара Загора е класирана на 6-то място в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители.

Градът на липите за втори път е в челната десятка, като за преди това поведе в класацията през 2018/19 г..

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2020/21, изданието fDi Intelligence на „Файненшъл таймс" използва данни, събрани чрез специалните й онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

Събраната информация е за 505 локации – за сравнение в изданието 2018/19 те са 489. Градовете този път са 319; регионите 148; 38 местни производствени консорциума. Критериите и тази година са разпределени в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда.

Всеки участник може да получи максимум 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е допълнително определяна от екипа на fDi Intelligence, за да отговаря на търсените критерии за всяка
подкатегория на класацията Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 10 март, както всяка година, в Кан, Франция.  Обичайно тя събира над 80 участници от различни държави – кметове, инвеститори, агенции за инвестиции/развитие.

Първми в класацията от българските градове е Русе, Бургас е на 4-то място, а след него се нарежда Пловдив. Област София се класира девета, като е изпреварена от Варна, заемаща 7-ма позиция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки