Култовата бирария „Нептун“ в бургаския квартал Крайморие остава в историята


Култовата бирария „Нептун“ в бургаския квартал Крайморие остава в историята
Снимка: Десант
10 Февруари 2020, Понеделник


Решението на тричленката на ВАС заведението да бъде разрушено и премахнато не подлежи на обжалване

Автор: Десант

Върховният административен съд (ВАС) праща култовата бирария „Нептун“ в бургаския квартал Крайморие в историята.

Както пише Флагман.бг, решението на тричленката на ВАС заведението да бъде разрушено и премахнато не подлежи на обжалване и се очаква съвсем скоро Община Бургас да предприеме стъпки по изпълнението на заповедта за премахване на незаконния обект.

Собственикът Димчо Павлов твърди пред бургаската медия, че е реновирал старо заведение от 70-те години, прикрил е ръждивите железа с нови капаци и дограма, но съдът така и не намира категорични доказателства, че са налице условията за издаване на разрешение за търпимост.

И според магистратите от Административния съд в Бургас, и според тези от ВАС, обаче заповедта на зам.-кмета по строителство на Община Бургас Чанка Коралска за събаряне на обекта, е законосъобразна.

Бирарията е изградена върху общински имот и ПУП, отреден за второстепенна улица и строежът е изпълнен без необходимите разрешения и одобрен проект, констатира ВАС.

Заведението е сред най-атрактивните по Южното Черноморие. То работи целогодишно и в него свободни места трудно се намират. Известно е с прясната си риба и умерените цени, както и с великолепната панорамна гледка, която се разкрива от откритата му тераса му към Бургаския залив и Крайморие. 


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
karo
11.02.2020 07:35:38
1
0
Goveda prodajni
2
Слънчарски
10.02.2020 22:11:03
12
0
Пак някой мутраж е видял колко е печеливши и е решил да бутне някой лев на магистрати и проверяващи и ще вземе земята на безценица, за да сложи някое смотано собствено заведение. Почти сигурно това са тюфлеците от Амая Бийч. Да им е отесняло и са решили да се разширят.
1
ММ
10.02.2020 13:19:53
30
2
Завидяха му на хубавото творение...такива сме българите, творим разруха...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки