Казанлък ще е домакин на голям Детски турнир по шахмат


Казанлък ще е домакин на голям Детски турнир по шахмат
10 Февруари 2020, Понеделник


До момента са записани над 60 деца от клубове в България, има и един състезател от Македония

Автор: Десант

За първи от 15 години насам Казанлък става домакин на голям Детски турнир по шахмат. Талантливи малки състезатели от цялата страна ще се съберат в града на розите по случай 20-ата годишнина на ШК „Казанлък 21“, който е инициатор и организатор на националното състезание. С него ще бъде отбелязан 20-ия рожден ден клуба, който е създаден пред 2000 г. от FIDE майстора Петранка Драганова.

Турнирът ще се проведе от 14 до 16 февруари в гранд-хотел „Казанлък“.

До момента са записани над 60 деца от клубове в България, има и един състезател от Македония. До началото на турнира се очаква да се включат още малки шахматисти, тъй като след продължителната грипна ваканция учебните започват от 10 февруари и децата тепърва ще имат възможност да направят заявката си за участие.

Турнирът „20 години ШК „Казанлък 21" е за деца до 14-годишна възраст, като състезателите ще бъдат разпределени в групи до 8, до 10, д 12 и до 14 години. Към момента най-малките записали се състезатели са на 5 и 6 –годишна възраст, каза председателят на клуба рожденик и треньор на децата от „Казанлък 21“ Петранка Драганова. От нейния клуб към момента участнаците са 12, очаква се да се запишат деца и от другия шахклуб в града на розите - „Алехин“.

Главен съдия на турнира е един от най-добрите български съдии по шахмат с международна категория Иван Стойнов. Организацията е по всички правила на национално състезание, като освен залите в хотел "Казанлък", съдии, е осигурен и лекар.

Началото на надпреварата е в петък, 14 февруари, от 16 часа. В събота ще има три кръга, а в неделя – два, след което ще се състои тържественото награждаване на победителите.

„Купите, медалите и плакетите вече са готови, само очакват своите притежатели“, каза легендата в женския ни шахмат Петранка Драганова и сподели, че много хора и организации в Казанлък са откликнали на идеята за Национален детски турнир в града на розите и са се отзовали със своята подкрепа.

Източник: zakazanlak.bg


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки