Военни моряци се включиха в тържествата за освобождението на Бургас и Созопол


Военни моряци се включиха в тържествата за освобождението на Бургас и Созопол
Снимки: ВМС
07 Февруари 2020, Петък


Вижте кой прие строя на почетния караул

Автор: Десант

На 6 февруари, по случай 142-та годишнина от освобождението на град Бургас от турско робство,  военнослужещи от гарнизон Бургас участваха в ритуал по тържествено вдигане на националното знаме. На ритуала присъстваха представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.



На площад „Атанас Сиреков“, пред сградата на община Бургас, бяха построени представителни блокове от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, Съвместното командване на силите и Военновъздушни сили. Строят прие заместник-началникът на гарнизон Бургас и началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков.

Пред паметника на руските освободители представителният блок от Флотилия бойни и спомагателни кораби участва във военен ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за освобождението на град Бургас воини.

Военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби взеха участие и в тържественото отбелязване на 142  години от освобождението на Созопол, което се състоя на 7 февруари пред паметната плоча на генерал Лермонтов в морския град.



Строят на почетния караул беше приет от командира на пункт за базиране Бургас капитан І ранг Дарин Попов, след което се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметната плоча.

В събитието участваха представители на държавната и местна власт, деца и ученици, граждани и гости на града.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки