Риболов чрез косене и улов на риба с малки размери установиха край Жребчево


Риболов чрез косене и улов на риба с малки размери установиха край Жребчево
Снимка: Архив youtube.com
05 Февруари 2020, Сряда


На нарушителите са съставени актове

Автор: Десант

На 4 февруари около 12 ч., служители на „РК“ от Стара Загора и Плевен извършиха проверка на язовир Жребчево, информират от ИАРА.

В местността Римски мост, намираща се на територията на община Николаево, са забелязани лица, които извършват риболов чрез косене (търмъчене).

Съставени са три акта за установяване на нарушения на чл.37 от ЗРА. Съставени са други два броя АУАН за улов на риба с размери, по-малки от минимално допустимите и без притежание на валиден билет за любителски риболов.


В категории: Новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Кривия
11.02.2020 17:45:38
0
0
В грешка сте , търмъченето започна от средата на януари , от 15 януари до ден днешен , включително и днес имам около 7-8 излета там , тройки , парашути в дърветата , ръчило , серкмне , какво ли не , бях там и на "акцията" , извикаха 2-3 мангала и 2 циганчета ,какво е станало незнам , само знам ,че те нямат лични карти , на кой са писали акта ?!
Отидоха при другите поискаха им билет , те имаха , обаче ...
Как хващат и на какво ?
Някой с плувка (перо) олово и в края една тройка , скоро направих една закачка на дъното и извадих скъсана тройка колкото три човешки пръста , явно са хвърляли за Моби Дик....?!
Тъжна картина , звънял съм , писал съм на емайли , за тези 7-8 излета в този период както споменах ги видях на 04.02.20 в тази акция и бяха там за има няма 15-20 минути , отчетоха дейност, провериха 10 човека от 50-60 ,които бяха там и си отидоха, колкото до рибата още помня преди 2 години амури по 10-12 и нагоре килограми , добри размери шарани , сомове, щуки , бяла риба и толстолоб , преди 3 дни извадиха 3 шарана с размери от 2 до 5 кг , 2 сомчета около 1.5 - 2 кг. и някоя щука около 1-1,500 кг.
Всеки ден да има хора от ИАРА там , пак ще бъдат там , те са напаст ,няма оправия ,не виждам и как ще се задействат , като не са на възловите места по - това време ?
Искам да попитам , ако служителите на ИАРА , немогат да опазят рибните запаси ,за нормалните риболовци , които я хванат 15-20 риби за деня ,я не , а мангото ще търмъчи и за 10 минути ще хване повече от нас и ще осакати поне 5 риби , какво правим ?
Като неможем да опазим?
Къде отиват парите от билетите , рибата я няма ?!
Като няма зарибяване ,поне да се спрат набезите на месарите и да запазим това ,което е налично !!!
3
Д
06.02.2020 10:46:21
3
3
То там си е от край време така, сега ли го забелязхте тъпигьоси. Всеки ден има проверки там масово рибари без билети с няколко акта. Тройкаджии много
2
Рибар
06.02.2020 08:05:56
0
3
Същият проблем съществува и в язовир Мандра. Напоследък риболовните често се навъртат насам, но все пак не могат денонощно да висят в тръстиките и да дебнат нарушителите. Хванат един-двама, направят им акт и си заминат...
1
Атанас Хаджирадев
05.02.2020 19:36:25
13
4
Това търмъчене започна още на 31.01.2020,след като започна източването на водата"от така нареченото разлято"в същност това е река Тунджа която се влива в яз.Жребчево. Някой си преди доста години, решава да направи шлюзовете за да можеда се вдигне нивото ,да си пълни рибарниците,колко са законни тези шлюзове не знам.Така и от там идва всяка година един и същ проблем след испускането на водата рибата се групира около дърветата и моста,и местните само това чакат започва едно зверско търмъчене,бреговете са пълни с умрели маломерни риби които са откачени от тройките"търмъците" гледката е ужасна,грозна,потресаваща не мога да я опиша,водата ври от риба която няма изход къде да избяга и търмъкчий само това чакат,там се търмъчи всеки божи ден от сутринта до тъмно.Много хора за звънели на ИАРА включително и аз,или не вдигат или не идват,и на 112 са звънели пак никаква реакция никакви проверяващи органи не са идвали,едва сега на 04.02.2020 са направили проверка,и КАКВО? нищо ако знаят колко трофейни риби се извадиха от 31.01.2020 до04.02.2020 това рибно богатство което го имаше там няма да се възстанови 10 години.Много шарани-по 10,15 и повече килограма се изтърмъчиха,сомове,щуки,трофейни каракуди,бели риби и др.Нямам думи няма Закони няма такава Държава възмотен съм от всичко,направете си извода сами от това което съм написал,мога още да пиша,но няма смисъл дано някога се оправим,но на дали,нямаме съвест и съзнание да опазизим нашето си богатство и природа Успехи!!!!!!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки