Лошото време затвори Паметника на свободата на Шипка


Лошото време затвори Паметника на свободата на Шипка
05 Февруари 2020, Сряда




Автор: Десант

Бурният вятър и лошото време затвори за посещения Паметника на свободата, съобщиха от Национален парк музей „Шипка –Бузлуджа“. В него посещения няма да има на 5 и 6 февруари. 

В момента на Шипка вали много сняг. Очаква се да се натрупа около 20 см снежна покривка. В прохода има ограничена видимост до 100 м поради мъгла, има и снегонавяване. От КАТ съветват да се кара внимателно и да не се предприемат изпреварвания в района.

Национален парк-музей “Шипка - Бузлуджа” е музей на открито, разположен на самия терен на военните действия. Той обхваща района на историческите места, където са се разигравали едни от най-епичните моменти в българската история свързани с отбраната на Шипченския проход по време на Руско-турската война от 1877/78 г. Музеят е създаден през 1956 г. и представлява комплекс от паметници, възстановки на позиции, батареи и землянки.

По седемте етажа на Паметника е подредена музейна експозиция, включваща богата колекция от ордени и медали, снимков и документален материал, лични вещи на участници в боевете, оръжие.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки