Пловдивската болница „Каспела" става университетска


Пловдивската болница „Каспела" става университетска
05 Февруари 2020, Сряда


Вижте подробностите

Автор: Десант

Министерският съвет взе решение за определяне на „Многопрофилна болница за активно лечение-Каспела“ ЕООД - Пловдив за университетска болница.

Съгласно чл. 9, ал. 3 от Закона за лечебните заведения, университетските болници са многопрофилни или специализирани, определени от Министерския съвет. В тях се осъществяват дейности по всяко от следните направления: клинично обучение на студенти и докторанти по медицина и/или дентална медицина и/или фармация; клинично обучение на студенти по специалности от професионално направление „Здравни грижи“; следдипломно обучение на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти, специалисти по здравни грижи.

По предложение на министъра на здравеопазването кабинетът определя кои от лечебните заведения или техни клиники или отделения, получили „много добра“ или „отлична“ акредитационна оценка за дейностите по клинично обучение на студенти и докторанти и следдипломно обучение на лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти и специалисти по здравни грижи, придобиват правата на университетски болници/клиники или отделения за срока на акредитационната оценка.

Предложението на министъра на здравеопазването се прави въз основа на мотивирано искане от съответния ректор на висшето училище, съгласувано с ръководителя на лечебното заведение.

В болница „Каспела" са разкрити над 20 медицински клиники и отделения по различни медицински специалности и съпътстващ лабораторен комплекс.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки