Спецакция в офисите на интернет пирати в Бургас и Айтос


Спецакция в офисите на интернет пирати в Бургас и Айтос
Снимка: Нова телевизия
04 Февруари 2020, Вторник


Проверяват се офисите на търговски дружества, за които са налице данни за извършени данъчни и престъпления срещу интелектуалната собственост

Автор: Десант

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас и Районна прокуратура – Айтос в двата града се провеждат специализирани операции, по време на които се проверяват офиси на търговски дружества, за които са налице данни за извършени данъчни и престъпления срещу интелектуалната собственост.

Акцията е по повод досъдебно производство, което е образувано след постъпили материали за извършени престъпления против интелектуалната собственост и против данъчната система, се уточнява в прессъобщението на бургаската окръжна прокуратура.

От информации в местните медии става ясно, че се проверява интернет доставчика Ди Джи Ком (Digicom), който предлага и цифрова телевизия с над 200 канала.

По време на операцията се извършват претърсвания в няколко помещения, ползвани от  търговското дружество, с оглед налични данни за разпространение  на обекти на авторско и сродни права (най-вече телевизионно съдържание), без съгласие на правоносителите. Проверяват се и абонатите на дружеството, с оглед основателни предположения за укриване на част от тях, в резултат на което се ощетява фискът. Иззета е относима към предмета на доказване документация, както и техника.

Успоредно с операцията  в Бургас се провежда такава и в Айтос. Тя е под надзора и ръководството на Районната прокуратура в града. Поводът за нея е образувано досъдебно производство по чл.172а, ал.1 от НК (престъпление против интелектуалната собственост). По време на операцията се извършват претърсвания в помещения, ползвани от  търговско дружество, находящи се в град Айтос и село Руен, обл. Бургас. 

И двете операции се провеждат от служители на ГДБОП - МВР, съвместно с органите на НАП и КРС.
Работата по досъдебните производства продължава.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки