Представят в Бургас изложба на фотографии на морски фарове от над 25 държави


Представят в Бургас изложба на фотографии на морски фарове от над 25 държави
04 Февруари 2020, Вторник


Неин автор е родената във Варна пътешественичка, писателка и фотограф Бела Бенова

Автор: Десант

На 7 февруари от 18 ч. в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" - Бургас с вход свободен ще бъде открита пътуващата фотоизложба на Бела Бенова - "Дом на светлината". Тя представя цветни фотографии на морски фарове, заснети в над 25 държави в периода 2007 - 2019 г.

В последните 13 години всяко лято фотографката осъществява велосипедни пътешествия, заснемайки морските фарове в десетки европейски държави по протежение на над 13 000 километра по крайбрежията на Черно, Средиземно, Адриатическо, Балтийско и Северно море. В изложбата са включени и снимки от кратки посещения в Скандинавските страни, Великобритания, Ирландия, Египет, Латинска Америка, островите в Карибския басейн и други.

Бела Бенова е пътешественик, писател, фотограф. Родена е във Варна, завършила е Френската гимназия и Техническия университет в София, учила е и във Франция. Още като ученичка започва да се занимава любителски и професионално с фотография, от 2007 г. е член на Български фотоклуб .

През лятото на 2007 г. осъществява първия си проект за посещение и заснемане на навигационните светлини на Черно море - Велопътешествие по българските фарове. Следват самостоятелни и групови фотоизложби, авторски материали в списания и електронни медии. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки