Първи конкурс за комикси на тема „България в света”


Първи конкурс за комикси на тема „България в света”
04 Февруари 2020, Вторник


Инициативата на Центъра за млади таланти в Бургас е по повод предстоящия национален празник Трети март

Автор: Десант

Първи конкурс за комикси на тема „България в света” обявява Центърът за млади таланти в Бургас по повод предстоящия национален празник Трети март.

Инициативата цели да провокира у децата и младежите един нов прочит на българската народна приказка. С помощта на конкурса традиционните български митични и легендарни същества и герои ще имат шанс да заживеят нов живот в творбите на участниците. 

„България е член на ЕС от 2007 г. и интензивно участва в бурното битие на Европа. Една малка страна със здрави рамене, научена да отстоява себе си, днес е равноправна с другите си европейски сестри. Една страна, която е част от световния пъзел, и чиято пъстрота все още остава видна само за малцина. Известно е, че България има вековни история и традиции, а коренът й в Европа е един от първите. Като че ли сме позабравили за това. Целта на конкурса е младите хора не само да открият мястото на България в света, но и да ги накара да се гордеят с родината си”,  споделят организаторите. 

Участниците са разделени в две възрастови групи: 11-14 г. и 15 – 17 г., а размерът, материалите и техниките са без ограничения. Компетентно жури ще отсъди финалистите в двете възрастови групи, а публиката ще има възможност да посочи своите фаворити (по един във всяка възрастова група) в онлайн гласуване. 

Крайният срок за изпращане на творбите е 26 февруари 2020 г. на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4 , а победилите ще бъдат излъчени на националния празник на България. 
Повече информация за конкурса може да намеритe ТУК.

Официалното откриване на изложбата „Комикси на тема България в света” и награждаването на финалистите ще се проведе на 9 март от 17:30 ч. в Актовата зала на Центъра за млади таланти в Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки