Продължават масираните проверки за бракониери на язовир Мандра


Продължават масираните проверки за бракониери на язовир Мандра
Снимка: Архив ИАРА
04 Февруари 2020, Вторник


Само за няколко часа риболовните инспектори извадили от водата мрежи с дължина 4 километра

Автор: Десант

През тъмната част на денонощието на 3 февруари, след наблюдение, инспектори на ИАРА са забелязали неизвестни лица, които залагат мрежи във водите на язовир Мандра в района на „Столовата“, близо до село Дебелт. При приближаване на инспекторите те побегнали.

За часовия диапазон от 09:00 до 13:00 часа в същия район са извадени 4000 метра мрежи. Уловената в тях риба около 80 кг. от вида платика и сребриста каракуда е дарена на Социален патронаж - Бургас, информират от риболовната инспекция.

По-късно към 14:30 часа инспектори забелязват лодка, скрита в трастиката, в района на село Димчево. След извършване на съвместна проверка със служители на РУ на МВР, се установи, че плавателният съд е обект на кражба и е върнат на собственика.

Служителите на ИАРА продължават засилените проверки и охраняването на язовир Мандра денонощно. Те напомнят, че във водите на язовира е разрешен единствено любителският риболов с максимум 2 въдици. Разпоредбите и условията за извършване на този вид риболов са посочени на гърба на билета за любителски риболов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки