Проверяват с термокамери всички пътници на софийското летище


Проверяват с термокамери всички пътници на софийското летище
Снимка: Канал 3
03 Февруари 2020, Понеделник


Във Варна има изолиран един пасажер, пристигащ от Китай, но температурата му е нормална

Автор: Десант

Организацията и координацията на летищата за опазването на здравето на гражданите е създадена изключително добре. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който тази сутрин направи извънредна проверка на термокамерите на на Летище София.

Той съобщи, че заради опасността от китайския коронавирус на терен на летището работят най-малко 10 души от здравните служби, както и съответните екипи на Гранична полиция, летищните власти и Агенция „Митници“.

Всички пътници, отивайки към гишетата се засичат от термокамери, които определят точната им температура, увери министърът.

По думите му когато температурата на пасажера е над 37 градуса, той се отвежда в стаичка и попълва анкетен лист. С него се установява състоянието му и дали има притеснения, болки, неразположения и др. Към анкетния лист има и една брошура. Там са описани действията, които пасажерът трябва да предприеме след това", каза още министърът.

"Хората с температура се извеждат от летището през специална врата и там чака санитарен автомобил. На база на организацията, която сме създали с лечебните заведения, ако човек е заподозрян, че има някакви опасности от заболяване се отвежда в лечебно заведение, което сме определили . За София това е ВМА, за Варна – болница "Св. Марина, за Бургас – Областната болница", допълни още Ананиев.

Междувременно стана ясно, че във Варна има един изолиран пътник на летището – българин, който идва от китайски остров, но той е с ниска температура – 37 градуса.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки