Настолна игра грабна приза на Burgas Game Jam


Настолна игра грабна приза на Burgas Game Jam
03 Февруари 2020, Понеделник


Вижте кои се класираха на останалите призови места

Автор: Десант

Единадесет отбора участваха от Бургас в световното събитие Global Game Jam. Тe твориха в рамките на три дни – 31 януари, 1 и 2 февруари в експоцентър Флора, а обявената тема бе „Поправка“.

Тази година най-добрата игра бе избрана от професионално жури - специалисти от голeмите софтуерни фирми ScaleFocus и IBA Group, както и 2D артист от варненското гейм студио BYV Games. Те се запознаха детайлно с труда на всеки отбор и дадоха своята оценка.

Призът грабна отбор „Чехли с пясък“, които сътвориха настолната игра с карти CLEAN-UP CREW. Това е кооперативна настолна игра, в която екип от герои трябва да поправи всичко изпочупено вкъщи след снощното парти, преди да се приберат родителите на домакина. Интересното е, че тя има и дигитално приложение, което отброява времето и сменя нивата на трудност.



Второто място бе присъдено на отбор „Havlijka Team“, а тяхната игра бе наречена ReparatoR - единственият оцелял на разбил се кораб, се опитва да го поправи преди водата да нахлуе вътре.

За третото място битката бе оспорвана, два отбора се оказаха с еднакъв брой точки. Все пак по решение на журито едната игра бе оценена по-високо.

Така третото място бе присъдено на тим „Славяни“ за играта им Robosaster. Геймът им бе на три нива, със стрелби между роботи, които са с по няколко живота. Целта обаче е не да убиеш роботите, а да ги поправиш.

Четвъртото място бе за отбор „Лисичките“ за играта им F.O.X.S.A. Тя се развива на една космическа станция, управлявана от лисици – космонавти. Удря ги метеорит и единствената оцеляла лисица се опитва да поправи летателния апарат.

Всички отличени отбори показаха оригинални идеи, изцяло авторски арт и аудио оформление.

За шеста поредна година Бургас стана част от най-голямото международно събитие за създаване на компютърни и настолни игри Global Game Jam, което се проведе в 934 локации по света. Творческото състезание, което е с образователна цел, събра над 50 гейм ентусиасти от региона.

Отборите имаха 2 денонощия, за да създадат своята игра. В 16 ч в неделя, 2 февруари, бе крайният час за завършване на игрите и започнаха презентациите. От 18:00 ч. вратите на зала 2 в Експоцентър "Флора" бяха отворени за Play Party, на което всички желаещи можаха да видят и изпробват създадените игри.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки