Депутатите от НФСБ внесоха искане КПКОНПИ да провери Комисията по хазарта


Депутатите от НФСБ внесоха искане КПКОНПИ да провери Комисията по хазарта
30 Януари 2020, Четвъртък


Следва да бъдат проверени имуществото и приходите на съставите и ръководствата й през последните 5 години.

Автор: Десант

Народните представители от НФСБ внесоха днес искане до председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров да бъдат проверени имуществото и приходите на съставите и ръководствата на Държавната комисия по хазарта през последните 5 години.

Припомняме, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов първи отправи публични обвинения за корупция и подкупност на Комисията по хазарта на 24 януари 2020 г. в студиото на Нова телевизия. Въпреки че на получи политическа подкрепа от никого, вече сме свидетели на действията на специализираните органи.

Още в понеделник зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев анонсира в студиото на БНТ позицията на политическата сила, че членовете на Комисията по хазарта трябва да бъдат проверени по отношение на това дали доходите им съответстват на декларираното. Съгласно чл. 6 от Закона за противодействие на корупцията съставът на Държавната комисия по хазарта влиза в обхвата на лицата, заемащи висши публични длъжности, които имат задължението да декларират пред КПКОНПИ имуществото и конфликт на интереси.

Искането, внесено днес, е и по повод започналата проверка от специализираните органи за установяване на нередности в дейността на Комисията по хазарта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки