Националната дарителска кампания „Дари книига – подари знание“ набира скорост


Националната дарителска кампания „Дари книига – подари знание“ набира скорост
28 Януари 2020, Вторник


Началото й бе положено в Бургас

Автор: Десант

При изключителен интерес бе поставено началото на националната кампания за насърчаване на четенето „Дари книга- подари знание“. Инициативата е организирана от фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади тлаанти в подкрепа на литературен клуб–читалня „Малкият принц“ - Бургас.

Първите дарители се насладиха на приказката "Кокошката с пломбирания зъб" с автор Петя Иванова на 7г., редовен посетител на читалнята, а  малките творци от проекта "Моите първи истории" към центъра за талантливи деца в града представиха своите авторски приказки на тема Коледа.

На старта си кампанията получи най-голяма подкрепа от една от най-бързо развиващите се технoлогични компании в Централна Европа - „ BULPROS“. Техни представители приеха сертификата за щедрото си финансово дарение и споделиха с гостите кои са любими им детски книжки и за финал ги подариха на читалня „Малкият принц“ в Бургас.

До момента начинанието са подкрепили деца, родители и приятели на организаторите, като всеки е дарил любими детски книжки в полза на читалнята, защото „книгата не е просто хартиено тяло. Тя е  магия, която можеш да държиш в ръцете си. Какво по-ценно и хубаво от това да можеш да прелистваш страниците, да развихряш въображението си, наслаждавайки се на илюстрациите, да вдишваш аромата на хартия и мастило“, казва Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, организатор на кампанията..

С фондацията са се свързали и са изпратили своите книги много млади български автори на детска литература.

С над 120 заглавия вече се е увеличила книжната съкровищница за най-малките читатели, а кампанията продължава до края на февруари с цел да насърчи и популяризира четенето сред деца и юноши и да накара хората да обърнат внимание и да станат по-активни.

Всеки, който има възможност и желае, може да изпрати или занесе книги в центъра за млади таланти на площад Атанас Сиреков 4, град Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки