Световни лидери отбелязаха 75 години от освобождаването на Освиенцим


Световни лидери отбелязаха 75 години от освобождаването на Освиенцим
Снимка: Пресцентър на Министерския съвет
27 Януари 2020, Понеделник


Според българския премиер Бойко Борисов трябва да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново

Автор: Десант

Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов в официалната церемония пред „Портата на смъртта“ по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау, известен у нас повече като Освиенцим, в което се включиха държавни лидери от цял свят.

Според българския премиер всички ние трябва да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново. Както славните, така и трагичните епизоди на миналото, ни задължават да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не допускаме нейното изопачаване, нито омаловажаване на страданието на хората по време на Втората световна война, включително и в България.

Премиерът Борисов е убеден, че българското общество и най-вече младото поколение са в правото си да се гордеят със спасяването на българските евреи. То е послание към съвременното общество за търпимост, доброжелателство и човеколюбие между хората с различен етнос, религия и култура. Защото спазването на човешките права и тяхното гарантиране е задължително условие за мир и напредък и не подлежи на политически компромис.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки