Валери Симеонов: Частната лотария с 10 пъти повече приходи от тотализатора, а плаща 30 % по-малко


Валери Симеонов: Частната лотария с 10 пъти повече приходи от тотализатора, а плаща 30 % по-малко
24 Януари 2020, Петък


Данни за дисбаланса в платените такси изнесе лидерът на НФСБ и вносител на промените в Закона за хазарта в предаването „Лице в лице“

Автор: Десант

„Спортният тотализатор, който има приблизително 10 пъти по-малко приходи от частните лотарии, е платил за 2019 г. 25,2 млн. лв. Националната лотария е платила 19,7 млн. лв. Значи имаш 10 пъти повече приходи и плащаш с 30 % по-малко, отколкото е платила малката, държавна фирма?“

Тези данни за дисбаланса в платените такси от лотария изнесе лидерът на НФСБ и вносител на промените в Закона за хазарта Валери Симеонов в предаването „Лице в лице“ по bTv в четвъртък вечерта.

Стана ясно и това, че през миналата година Национална лотария е печатала талоните си в Индия.

Валери Симеонов беше категоричен, че не става дума за координирана акция срещу частната лотария или пък за отнемане на бизнеса от един, за да бъде даден на друг.

„Това е мой личен ангажимент – да направя всичко възможно, за да бъде ограничена тази епидемия – търкането на билетчета. Да бъде пресечена тази масова зависимост – тъй като хазартна дейност се извършва без ограничения, по супермаркети, лавки, бензиностанции. Свидетели сме на това как майка купува на детето си талонче да търка, за да спечели нещо, как непълнолетни си купуват сами, как пенсионери, заради трудния си живот, дават последните си стотинки за талонче, отивайки в магазина за мляко. Знаете, че аз внесох законопроект за хазарта още преди година и половина“, подчерта Валери Симеонов.

Той отново повтори, че с направените и тогава, и сега промени се цели да има повече пари за спорта и опазване здравето на хората. И в това държавата трябва да има ангажимент.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки