170 души от Бургас са се възползвали от проекта за младежка заетост


170 души от Бургас са се възползвали от проекта за младежка заетост
21 Януари 2020, Вторник


Програмата продължава в цялата страна и през тази година, до изчерпване на заложените средства за реализирането й

Автор: Силвия Горанова

През тази година приключва оперативната програма за развитие на човешките ресурси, чийто срок за изпълнение започна през 2016 г. Заради големия интерес към някои от проектите на Агенцията по заетостта, те ще продължат да се изпълняват до изчертване на финансовия ресурс.

Сред най-търсените опции е тази, свързана с младежката заетост, която дава възможност на работодателите да наемат младежи до 29 години на пълно работно време. 

Проектът се казва „Нова възможност за младежка заетост“. Направленията по него са две – стажуване и обучение. Продължителността е от 6 месеца. В Бургас от тази възможност са се възползвали близо 170 младежи, като една трета от тях са останали на постоянна работа след изтичане на срока на програмата.

Заплатата по време на 6-месечния период е в размер на минималния осигурителен доход за съответната длъжност, ако е за стажант. При обучаващите се лица месечното възнаграждение е 90 на сто от минималната работна заплата за страната. Средствата се поемат изцяло от държавата. 

По проекта все още могат да кандидатстват работодатели от: реалния сектор; общини и общински предприятия; органи на централната администрация на изпълнителната власт и териториалните им структури, с изключение на областните администрации.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки